Outdoor Mechanical Link, Ebbw Vale

New outdoor mechanical link which provides a pedestrian connection for the general public, as well as students, between a new education centre and Ebbw Vale town. The lift traverses a steep incline and forms a key transportation link between the town and the newly regenerated area which lies at the foot of the slope.

Ridge worked closely with the structural and services engineers to deliver this small but technically challenging project.

The mechanical link addresses the access issues with a contemporary and highly functional solution.

The palette of materials was chosen to reflect the industrial heritage of the area; Corten steel, thin profile glazing and dark grey aluminum panels.

SHARE

Share page via TwitterShare page via FacebookShare page via LinkedInShare page via email

Public Funicular

£2.5 million

Project value

Industrial Heritage