Pembroke College, University of Oxford

The existing lodge, constructed in the early 1800’s, did not provide sufficient space or a ‘sense of arrival’ to the College. The quad adjacent to the lodge required a strategy to provide fully level and accessible circulation to all areas of the College. Ridge worked closely with the College steering group to develop a scheme that was sensitive to its historic context and also created a new welcoming light and contemporary environment that enhances the historic setting using refined details and materials such as bronze, cast iron, limestone and glass.

The new lodge includes a complete refurbishment of all existing windows and fittings with the addition of two new bespoke frameless glass entrance doors and a range of bespoke oak furniture design in house by Ridge. The generous space provides the Porters with a more appropriate work environment and visitors with an improved reception space.

SHARE

Share page via TwitterShare page via FacebookShare page via LinkedInShare page via email